Гинут рибки в новому аквариумі, хелп

Ответить
rever3

Сообщение rever3 »

Купив новий акваріум марки "Природа" на 30 літрів. До цього вже років 10 був інший акваріум.

Для нового акваріума зробив все як потрібно - грунт, рослини, обігрів,
фільтр, аерація, освітлення. Налив відстояну воду, хоча все одно вона без хлору - зі свердловини.
Спочатку одразу посадив пару гуппі зі старого акваріума. Вони якісь були малорухомі, стирчали постійно біля поверхні. Через день обидві загинули.

Потім заново все розібрав, все вимив, знову все зібрав. Тиждень все стояло працювало без жителів, додавав Aquayer Біостартер.
Через тиждень пересадив одну гуппі і спостерігав. І знову було видно що погано почувається. Дуже малорухома, стирчить або біля поверхні або біля дна. Не їсть. Так враження, що наче судорога навіть була - дуже дригалась хвостом та плваниками. Боявся що також загине.
Пересадив обратно в старий акваріум - і як по волшебству, вона стала себе вести абсолютно нормально: їсть, нормально рухається по всій території, ніяких судорог.
Підкажіть, які є ідеї - що це може бути не так з новим акваріумом? І що робити?

Leo Angel
Автор

Сообщение Leo Angel »

Вітаю на форумі!
Мені здається, що може існувати як мінімум дві причини такого стану речей:
  • вода зі свердловини з відмінними від акваріума параметрами, в яких рибки утримувалися до цього,
  • молодий акваріум з несталим балансом (азотний цикл ще не запустився), і, відповідно, високий вміст у воді аміаку або нітритів.
Якщо у вас є тести на NH3/NH4 та на NO2, перевірте, як у вас справи з цими параметрами.
І якщо можна, дайте фото акваріума.

А взагалі, було б добре заповнити Анкету акваріума і вказати всі параметри там.
Анкета акваріума тут:

Изображение

Автор темы
rever3

Сообщение rever3 »

Щодо води зі свердловини - я ж саме цю воду додаю на підміну у старий акваріум і там всю почуваються чудово.
Щодо азотного циклу - я так розумію з інструкції AQUAYER Біостартер - він саме для цього і через тиждень вже все має запуститися.
Тестів немає, спробую купити, буду вдячний якщо підкажете де та які саме.
Фото акваріуму додаю.
Изображение

Объем и габариты аквариума (Д*Ш*В): 40х25х34 см 34 л
Когда запущен аквариум (дата), как проводился запуск: 22.01.2025
Параметры воды в аквариуме (gH, kH, pH, аммиак, нитрит, нитрат - обязательны): невідомо
Рыбы в аквариуме (размер, вид, количество), другие обитатели (креветки, улитки - если есть): гуппі, даніо (поки не запущені)
Растения в аквариуме (виды, плотность посадки): 4 невеликих кущика
Внесение удобрений и CO2: AQUAYER Біостартер
Грунт (и подложка если присутствует): Ґрунт для акваріума AquaEl 2 кг (3-5 мм)
Декорации в аквариуме (материал): неамє
Оборудование (фильтры, компрессор, нагреватель и т.д.): Фільтр, компресор, нагрівач
Стандартная температура: 24 градуси
Подмена воды (частота и объем): поки не підміняв
Освещение (тип ламп, спектр, количество, попадает ли свет из окна): одна лед лампа в кришці
Кормление (чем кормите, как часто, как много): немає кого годувати
Сифонка грунта, промывка фильтра (периодичность): поки не робиться
Изменения, предшествующие появившейся проблеме: запущений новий акваріум
Какие химические препараты и лекарства были использованы в последнее время в аквариуме: AQUAYER Біостартер

Leo Angel
Автор

Сообщение Leo Angel »

Не може акваріум запуститься за тиждень. Азотний цикл це процес не на один тиждень, щоб туди не лити.
Про азотний цикл можна почитати тут: Курс по запуску аквариума для начинающих. Часть 4 і тут: Курс по запуску аквариума для начинающих. Часть 5
І взагалі всі статті Михайла Гусєва про запуск дуже корисні - Михаил Гусев новичкам

Що стосується питання про тести, я не знаю що у Вас продають. Особисто я користуюся тестами фірми JBL.

Gariman

Сообщение Gariman »

Я не владею Украинским в совершенстве.Читать умею.Писать грамотно не умею.Вода из скважины.-Лёня,тебе это что то говорит?Это хуже, чем наша израильская вода из крана.Абсолютно не предсказуемая субстанция.Типа это вода,,но это не вода.Мне били две скважины .Одну в Луганской Области. и одну в Дербенте.Били военные,своими буровыми установками с установкой асбесто цементных труб.Тогда ещё был СССР.В Луганске нужно было для полива дачи,в Дербенте нужна была питьевая вода.Я заколебался бегать и платить за анализы воды.

Olesь

Сообщение Olesь »

вода в скважине бывает очень,очень мягкой. и вполне возожно что в старом аквариуме у вас есть много камней или же щелочной грунт поднимают жесткость . а в новом если грунт нейтральный этого не происходит .

Автор темы
rever3

Сообщение rever3 »

Gariman писал(а): 01 фев 2025, 05:54 Я не владею Украинским в совершенстве.Читать умею.Писать грамотно не умею.Вода из скважины.-Лёня,тебе это что то говорит?Это хуже, чем наша израильская вода из крана.Абсолютно не предсказуемая субстанция.Типа это вода,,но это не вода.Мне били две скважины .Одну в Луганской Области. и одну в Дербенте.Били военные,своими буровыми установками с установкой асбесто цементных труб.Тогда ещё был СССР.В Луганске нужно было для полива дачи,в Дербенте нужна была питьевая вода.Я заколебался бегать и платить за анализы воды.
Це побутова свердловина, яка зроблена на великий багатоквартирний будинок для автономного забезпечення. Насправді свердловин дві, однії років 15, друга минулого року. Тобто обидві свердловини відносно нові. Глибина метрів 150 - тобто це дуже нормально в Київському регіоні для питної води. Мінусти цієї води - вода доволі жорстка, та в ній багато заліза. Але ж 800-квартирний будинок живе суто на цій воді вже 15 років, проблем немає. Знову ж таки - старий акваріум живе на тій самій воді, взагалі без проблем.

Автор темы
rever3

Сообщение rever3 »

Olesь писал(а): 02 фев 2025, 16:09 вода в скважине бывает очень,очень мягкой. и вполне возожно что в старом аквариуме у вас есть много камней или же щелочной грунт поднимают жесткость . а в новом если грунт нейтральный этого не происходит .
Цілком навпаки - вода дуже жорстка. Вище середньої жорсткості.

Leo Angel
Автор

Сообщение Leo Angel »

Тодi купуемо тести на NO2 та на NH3/NH4.
Перевіряємо, чи запустився азотний цикл.

Автор темы
rever3

Сообщение rever3 »

В результаті зробив наступне: в новому акваріумі замінив третину води на воду зі старого акваріума. Запустив риб - і все норм, всі почувають себе нормально з тих пір.
Изображение

Leo Angel
Автор

Сообщение Leo Angel »

А старий акваріум де? З якого воду брали. У вас?

Автор темы
rever3

Сообщение rever3 »

Leo Angel писал(а): 18 фев 2025, 17:34 А старий акваріум де? З якого воду брали. У вас?
Так, планую використовувати для розмноження в ньому.

Leo Angel
Автор

Сообщение Leo Angel »

Кого плануєте розмножувати?

Автор темы
rever3

Сообщение rever3 »

Та тих же гупі, що є :) Можливо даніо, теж декілька штук є.
Ответить

Новые материалы появляются только благодаря вашей помощи и поддержке. Спасибо!

Поддержать